Fornikacija: Priča o The Red Hot Chili Peppers (Jeff Apter)

99.00 Kn

Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Kako je bend koji nastao iz šale postao jedna od nezaustavljivih glazbenih sila?

“Fornikacija: Priča o The Red Hot Chili Peppers”, najprodavanija biografija benda, do sada neobjavljena u nas, donosi odgovor na ovo pitanje.

“Red Hot Chili Peppers” pretrpjeli su smrt, ovisnosti, stalne promjene u sastavu benda i uz sve to uspjeli su stvoriti neka od najbitnijih djela moderne glazbe u posljednja tri desetljeća.

“Fornikacija” prati članove benda od nesigurnih početaka, iz dana kada su bili samo punkeri zaljubljeni u funk, do njihovog današnjeg statusa dostignutog nizom hitova, rasprodanih turneja i višemilijunskih naklada albuma.

Knjiga donosi cjelovitu priču o Peppersima, punu detalja, kroz riječi članova benda i razgovore sa njihovim prijateljima, partnerima, producentima, suradnicima, menadžerom, kolegama i drugim sudionicima događaja koji su pratili bend.

Od njihovih prvih susreta u jednoj losangeleskoj srednjoj školi, kroz odrastanje, smrt, padove, neslogu, seks, droge i rock’n’roll, pa sve do njihovog uskrsnuća, koje je dovelo do internacionalnog uspjeha sa albumima poput “BloodSugarSexMagik”, “Californication” i “By The Way” koji su definirali njihovu karijeru.

Njihov razvoj pratio je Jeff Apter, vodeći australski publicist, autor 12 biografija i dugogodišnji novinar i urednik popularnog magazina “Rolling Stone”.

Prijevod: Marko Podrug